Rossz nézni azt ami a piacokon történik. Külső szemlélődőként valahogy így nézhet ki amikor terelik a marhákat a vágóhídra, azok a jámbor lények talán egy jobb élet reményében követik az előttük bandukoló sorsársukat. Ráadásul – ahogy szokás azt mondani – a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ha megnézem akár a hazai nagyobb crypto témájú siteokat, akár a nemzetközi populárisabb crypto news outleteket, akkor mindenhol ugyanaz megy: #altseasonareback, ADA és a EOS már 10%-ot ment és megy a Bitkong is! ToDaMoon, #WhenLambo… helyett #WhenTesla!!!!4444négynégy

Mindenki csak az árfolyamot nézi… nézi… nézi és szokás szerint elköveti a nagy hibát: csak egy centivel kellene lentebb néznie… Van ott általában egy másik diagram is:

Igen… Az a fránya volume chart. Tényleg bárkinek is reális, hogy majd a várva várt hatalmas lendületű felpattanás úgy fog lejönni, hogy egyébként az elmúlt hónapokban hétről-hétre csökkent a kereskedelmi volumen? Tessék ránézni a chartra, mi történt a tavaly április és november között? folyamatosan csökkent napi forgalom, mi lett az eredménye? $6400->$3200. Mi történt utána? Boldog boldogtalan vette a bitcoint, hiszen itt bizony diszkont árfolyam van. Majd mára kiderült, hogy annyira azért mégsem diszkont az a diszkont. Most a forgalom már közel azonos szinten van mint a tavaly novemberi crash előtt. Mit jelent ez a gyarkolatban? Biztos, hogy NEM azt hogy jöhet a #ToTheMoon!

Nem vagyok daytrader, próbálkoztam vele, de nem nekem való. Távlatban próbálom nézni a dolgokat. A napos alatti chart nézeteket csak akkor szoktam nézni ha véletlenül mellé klikkelek, így nem is tud elvakítani egy napon belüli 10%-os pumpa, az nekem ugyanúgy csak egy lapos kis zöld kocka a sok piros csík után, semmi több. Ami viszont kiveri a szemem a hosszútávú chartokon az a mérhetetlen divergencia. Úgy pumpálódgat felfelé az ár, hogy közben folyamatosan szökik a forgalom.

Nekem a crypto nem szerencsejáték. Általában kifejezetten tartózkodom a pozíció lockolásoktól. Nekem a margin long vagy a leverage short nem fekszik, nem is nagyon tudok mit kezdeni ezekkel. Helyettük inkább fejlesztettem magamnak erre egy külön funkciót az INLOCKon belül, amit vicces módon Superpositionnek neveztünk el. Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogyha azt mondom, hogy én a szuperpozijaimban tervezem átvészelni az általam vízionált vérfürdőt. Előtt persze még fel kell tornászni még egyszer 4200-ra az árfolyamot, hiszen február 23-án egyszer már sikerült odáig felmászni teljesen organikusan, majd másnap lezuhanni onnan egészen 3600 dollárig, szintén nagyon organikusan…

Source: Variance

%d bloggers like this: