A mai napon komolyabb népünnep alakult ki a crypto szcénában annak okán, hogy a Google mobile keyboardon (android alap és iOS hozzáadható keyboard) a pénznemek között megjelent váratlanul a Bitcoin szimbólum is.

Ennek okán a nép egyszerű gyermeke, a clapping mágus Vitalik mester, a méltán népszerű Ethereum platform atyja úgy döntött, hogy itt az ideje szerencsét próbálni, hiszen ahol az ütött kopott Bitcoin elfér, ott csak van helye az Éter szimbólumának is.

Az angollal hadilábon állóknak röviden az átirat: Realizálva, hogy a Google Keyboard immáron natív módon támogatja a Bitcoin szimbólumot Vitalik felajánlkozott, hogy szívesen egyeztetne a Google-el az ETH icon natív támogatásáról egy soron következő kiadás kapcsán, kérve, hogy ennek kapcsán DM-ben (privát) vegyék fel vele a kapcsolatot. Hogy pontosan miért kellene erről egyeztetni Vitalikkal azt ezen a ponton elképzelni sem tudom… Megrajzolja nekik? Vagy mi lehetett itt a szerző szándéka? Mindenesetre a Google kommunikációs gépezete beindult és perceken belül meg is született a válasz:

A válasz rövid és nyers: Köszi az érdeklődést, de sajnálattal közöljük, hogy a google-nek esze ágában sincs bármilyen más crypto icont is hozzáadni a keyboardjához a Bitcoinon túl, mivel számunkra minden más jogilag erősen kérdőjeles és hosszútávon nem életképes.

Erről az egy mondatról azt gondolom, kis esszét lehetne írni. Kezdjük talán ott, hogy miért is áll egyáltalán szóba Vitalikkal a Google, hiszen minden bizonnyal naponta több millió mention-t kap a @Google és @Android twitter fiók és tartok tőle, hogy vajmi kevesen kapnak rá nyílt választ.

Még 2018 nyarán Vitalik elég pofátlanul kipublikált egy privát emailt, amit a Google egyik HR-ese küldött neki, amiben egy titkos crypto projekt kapcsán szerették volna behívni interjúra. Nem, csak hogy publikálta a dolgot és ezzel kvázi kiszivárogtatta a Google egyik potenciális üzleti titkát, de mindjárt egy szavazást is kiírt a drága communityjének azzal a kérdéssel, hogy: “Dobjam az Ethereumot és dolgozzak inkább a Googlenek?

A közösség válasza azt gondolom mindent elárul: 41% szerint húzzon a vérbe a boldogítsa inkább a Google-t, 59% szerint pedig továbbra is clappingoljon az Ethereumnál.

Mindezen történet fényében talán nem annyira meglepő a Google nyers válasza az ETH ikon kapcsán.

Viszont legalább ennyire érdekes a Bitcoin szempontjából a Google válasza, hiszen kiszedve a mondatból a tagadó jelleget: az a Bitcoin kapcsán így hangzik: A Google hivatalos véleménye szerint a Bitcoin jogilag NEM megkérdőjelezhető és a crypto projektek közül az EGYETLEN ami hosszútávon életképes…

Ezzel a Google csatlakozott Jack Dorsey-hoz a Twitter atyjához, aki szintén ezt hangoztatja már egy jó ideje és személyes érdeklődésén túl egyébként komolyabb mennyiségű pénzt tol lelkesen pl. a Lightning Labs alapítványába…

Source: Variance

%d bloggers like this: